Louis

Louis

Træning

Om de mange oplevelser i forbindelse med træning

Så er der dømt pause

TræningslogOprettet af Majbrit man, februar 18, 2013 17:36:06

Så blev der trykket på den store pauseknap i dag. Louis har fået konstateret HD. Det var en længere omgang hos Doktor Dyr i dag.

Louis blev undersøgt af Katie og Sofie. Begge dyrlæger og Katie er derudover dyrekiropraktor og øjensynligt også uddannet i genoptræningsforløb.

Først skulle han have målt led og vinkler m.m. på benene. Ikke nogen nem proces, for han nægtede stort set at strække bagbenene. Så blev han bedøvet og røntgenfotograferet, og billederne viste at den runde hofteknogle var slidt flad, måske har den været sådan i længere tid - måske altid?

Katie forklarede, at man kunne vælge at sætte ham på smertestillende, hvilket nyrer og andre organer ikke ville have godt af. Hun forklarede også, at det ikke var en voldsom grad af HD for nuværende, men graden og smerter hang ikke sammen, og ondt har han, det var vi ikke det mindste i tvivl om. Katie kunne også sagtens forstå, at han havde meldt fra i forhold til mine løbeture. Hundens bagben belastes normalt 40%, men i løb og spring er der tale om en belastning på 70%.

Katie tilbød et optræningsforløb for Louis på 3X1 time. Her skal vi lære forskellige øvelser, vi kan lave hjemme, og hun vil via hans reaktion og forhåbentlig progression finde ud af, hvad Louis har godt af at træne fremover.

Målrettet træning, konkurrencer, løb m.m. no way i hvert fald den første måneds tid.

Lige nu hedder det korte ture, ingen fri løb og leg og masser af hvile.

Det er da lige en ØV-status, men jeg håber, vi kan komme i gang igen med den træning, der vil være ok for ham.