Louis

Louis

Træning

Om de mange oplevelser i forbindelse med træning

Nu:"Mr. Louis"

TræningslogOprettet af Majbrit man, april 21, 2014 00:23:22
Der løber meget vand i åen imellem nye Blog afsnit om Louis. Det er ikke fordi, han ikke fylder i hundebilledet herhjemme, for det gør han faktisk ret så meget. Caro er meget glad for Louis, og Louis er særdeles glad for Caro - og så nok lige lidt for glad. I første omgang tænkte jeg, at det gik over, når første løbetid var overstået. Men, han kaster sig, sådan meget bogstaveligt over Caro ved enhver lejlighed, og Caro nærmest pisker rundt i huset for at undgå ham, når han er i det humør, det er ikke rimeligt.
Så, da det alligevel var tid til diverse vaccinationer, og sundhedsundersøgelser af Caro, så havde jeg aftalt med dyrlægen, at vi kunne forsøge os med en hormonstav på Louis, så han kunne falde lidt til ro, og Caro også kunne få lov til at bevæge sig lidt mere uforstyrret rundt.
Dyrlægen havde imidlertid glemt at bestille staven, så vi kiggede vi på hinanden og traf en rask beslutning, Louis blev kastreret.
Han omtales nu blandt Kooikervennerne som Mr. Louis (det lyder mere distingveret end No Balls, som han hed de første dag. Og King Louis, som han har heddet tidligere, er vi nok nødt til at forlade nu).
Han har ikke været "ude-trænings-aktiv" på hold m.m. i lang tid, men deltager særdeles gerne i træning hjemme og i vores lokale klub.
Jeg overvejer, om han skal træne til de nye tricks færdighedsprøver - for arbejde, det vil han gerne. Og han vil også altid gerne med på tur. Han har igennem længere tid været min faste løbemakker hver anden morgen. I dag var han med i et påske Kooiker arrangement og fik mulighed for et havbad - det er både han og Caro rigtig glade for. Han fik også mulighed for at hilse på nogle andre Kooikere - succesraten er klart størst sammen med tæverne.
Jeg er så spændt på, hvordan kastrationen påvirker ham. Diætkost er han på i forvejen, og er faktisk blevet ret så flot efter minus 3 kg. Og aktiv er han også, så nu gælder det om at holde fast i de gode vaner og forhåbentlig få lidt mere ro på, så vi alle kan slappe af, når det er det, der er på programmet.

Zombie mode

TræningslogOprettet af Majbrit søn, oktober 06, 2013 20:48:58

Med fare for at blive beskyldt for "Disneyfisering" har jeg lyst til at fortælle om dagen i dag. Louis er blevet helt frisk - det er bare det bedste, der er sket. Han er klar, parat og er nu milevidt fra den hund jeg frygtede, var ved at stå af i starten af sommeren. Derfor skulle vi også en tur på de store baner i dag, bare os to.
Morgenen indeholdt de sædvanlige prøve ritualer, pakke den sorte taske, tage træningsvesten ned af knagen, hælde vand i flaske, skære godbidder m.m. Stor opmærksomhed fra to hunde.
Louis blev siddende i kurven med store øjne - joooo, det er dig, der skal med i dag, og lille C skal blive hjemme. Havde han kunnet pege med poten, havde han sagt, "mig - er du sikker", "ja, det er din tur i dag" så, af sted til Ølstykke.
Vi kender godt området. Der er turen langs med marken, når vi kommer, der er legetid bag ved banerne, inden vi skal på, og der er tiden i sofaen, hvor vi ser på de andre og tiden i buret, mens jeg går banegennemgang.
Det kender vi, det kan vi li' - højt humør hos både Louis og mig.
Han var bare super langs med banen i opvarmningen - kunne det hele, ville det hele.
Det blev vores tur - super indgang, super start - og så kom skilt nummer 2 - Louis gik helt i sort - "sit" var første kommando - og Louis' reaktion var "Helt ærligt, jeg aner ikke, hvad du taler om. Jeg bliver lige stående og så stopper det hele nok" Og så gik jeg da også i sort - man skal vel dele smiley. Så var det hårdt arbejde resten af banen. Og egentlig stor frustration - hva' f...skete der lige?????
Ærespladsen klarede han flot, men, det er også hårdt arbejde. Vi skal arbejde hele tiden. Jeg med at forsikre Louis om, at jeg har styr på det, og Louis med at turde slappe af selv om der er hunde der gør og larmer.
Sidste pind i ekspert blev det på ingen måde til i dag med 73 point. Jeg tænker ikke, vi når at få pinden i år. Måske vi forøger næste år. Måske Louis skal træne og ikke gå til prøve.
Og nu skal han jo med på træning til de nye skilte.
Han er en helt fantastisk dejlig hund, så jeg vil så gerne gøre det bedste for ham, men hvad er så lige det?????
Var i øvrigt ret glad for prøveafviklingen i dag. Super med en dommer, der er obs på at indgang og afslutning skal være tryg for alle. Line på hunden og giv plads til at komme ind og ud - det synes jeg er super.

Vi vover kamel-pelsen

TræningslogOprettet af Majbrit tor, august 29, 2013 21:13:21

Hvad der sker, er ikke helt til at forstå. Billedet er fra i morges, Louis med langt "slips", men i dag var det anden gang, han gerne ville med på "morgen - løbe - turen". Og ja, han er træt, når vi kommer hjem, men "pindsnut- pivedyr" hentes med det samme, men det er tiden ikke til, sådan en helt almindelig hverdagsmorgen.
Ret mærkeligt, han vælger til, han ved klart, hvad det går ud på, kender skoene, tøjet, selen m.m., men med, vil han. Står lige foran mig med høj viftende hale og er ganske insisterende. Min fart er jo ikke turbo, den er vel nærmest det, der kaldes luntetrav, men 5 km bliver tilbagelagt og Louis synes det er FEDT. Han er i front i stram flexline de første 4 km, den sidste km tager jeg føring.
I forhold til den daglige træning er han totalt på, når det er hans tur. Han træningstur kommer efter Caros, og hold da op, han er PÅ - han vil så gerne.
Og på den baggrund har jeg meldt os til en Rally prøve i begyndelsen af oktober.
Er det nu klogt????
Fisk - jeg aner det ikke, men det må komme an på en prøve.
Vi er rustne, og vi må bruge lidt tid på opfriskning af diverse skilte, men hold da ellers op hvor har vi brug for en god oplevelse sammen, point, IB eller ej - vi skal liiige en tur i byen, den gamle dreng og mig - YES

Fit igen - jubiiii

TræningslogOprettet af Majbrit man, august 12, 2013 20:21:30

Det er ikke lige noget for Louis at blive fotograferet, ligesom det heller ikke er sagen at besøge dyrlægen. Det var forhåbentlig sidste besøg i dag i denne omgang, Louis er erklæret rask. Stadig stort spørgsmål i forhold til, hvad der egentlig var galt. Min egen dyrlæge hælder stadig til Borrelia, en dyrlæge i vores nabolag så Louis og tallene på hans leverprofil. Han vurderede, at der havde været tale om en betændelse i bugspytkirtlen. Tja, det finder vi måske aldrig ud af, for forhåbentlig kommer det ikke igen. Blodprøven i dag viste helt normale levertal og dette sammen med hans adfærd var nok til, at vi ønskede Louis og os selv til lykke med et godt resultat. Jeg spurgte dog lige til hans pels som stadig er lidt "kamel- agtig". Almindeligt fænomen i forbindelse med sygdom i leveren, var dyrlægens svar, så der skal en fældning til, før han ligner en Kooiker igen.
To sjove observationer med Louis hen over sommeren:
Når jeg har været af sted med Caro og vi kommer hjem, er Caro vildt utålmodig for at komme ind og hilse på Louis. Hun springer ud af bilen, ind af havelågen, lige ind til Louis, hvor hun får en mega skideballe og skal ned på ryggen - hvad hun stort set ellers ikke skal. Hmmm - underligt syntes jeg. Forsøgte ny praksis. Caro bliver i bilen, jeg går ind og hilser på Louis, Caro kommer ud og farer i hovedet på Louis og alt er ok - så, det er sådan vi gør nu.
Næste sjove oplevelse var at få vores feriekammerater på besøg fra Bornholm. Louis og Caro har lige været på besøg hos Chili og Malou, og nu skulle de komme her. Louis blev faktisk ret vrissen over at de kom ind i huset, og jeg bad ham om at holde op og opføre sig ordentligt. Lillan, som ejer Chili og Malou, valgte at skælde ham ud - "Så kan du godt holde op, du har lige været på besøg hos os, så stop lige det der" - Louis bogstaveligt talt klappede hælene sammen og ingen vris længere, kun gode miner og godt fællesskab. Sjov fætter ham Louis.

Så er der poolparty

TræningslogOprettet af Majbrit lør, juli 27, 2013 16:38:53

Det er vist dagens træning - at finde pølser og andet godt i mini-pool'en, og det er jo ganske dejligt at få dyppet snuden. Louis har det nogenlunde, sådan set udefra, men hans lever og galdetal er stadig alt, alt for høje. Dyrlægens bud er fortsat en Borreliose som har sat sig i leveren, dette er dog et skøn. På baggrund af det er han fortsat på antibiotika, Zentolin og som det nyeste også Ursofalk. For det meste er han frisk nok, men han sætter pris på at kunne trække sig, når han bliver træt. Han klarede vores tur til Bornholm fint, men vores venner der syntes også, de mødte en hund, der havde forandret sig. Dyrlægen er optimistisk i forhold til bedring. Det kommer til at tage lang tid, men hun ser positivt på det, da leveren er god til at reparere sig selv. Han vil gerne gå tur og vil gerne træne små tricks, så det er niveauet for nu.

Reddet på målstregen!

TræningslogOprettet af Majbrit ons, juli 10, 2013 21:19:12

Fy for f..., for en uge vi har haft. I mandags skulle Louis til tjek af infektionstal hos egen dyrlæge. Vi havde haft kontakt henover weekenden - Louis' appetit var lidt bedre, men samlet set lignede han stadig en ulykke og var i virkeligheden ikke i bedring. Mandag formiddag - infektionstal fine - men leveren var sat ud - hans levertal var astronomiske og dyrlægen henviste ham til Karlslunde Dyrehospital. Her blev han skannet og fik taget en biopsi. Skanningen viste, at hans lever så anderledes ud, vævet var ligesom fortættet og dyrlægen sendte ham hjem med besked om kærlig pleje og så måtte vi afvente resultatet af biopsien. Det venter vi stadig på. Viser det sig, at Louis' leverfunktion er nedsat, eller at hans lever er dårlig af en eller anden årsag - så tager vi den derfra. Et hundeliv skal være et ordentligt hundeliv.

MEN - Louis har sovet sammen med os i nat, han tigger igen, han følger mig rundt i huset, han lader Caro komme tæt på, han leger i haven, han tager kontakt, han går ture, han bader - kort sagt - han er ret meget sit gamle jeg. Så, jeg håber, at vi er reddet på målstregen - og jeg oplever virkelig, at det var målstregen, jeg har aldrig set Louis så syg før.

Og så alle spørgsmålene - er det den heftige penicillin kur, som har påvirket leveren? Kuren som min egen dyrlæge gav på baggrund af mistanke om Borrelia, og som jeg var glad for at hun ordinerede? Eller er det leveren, som ikke er ok, og som har lavet ravage i hele systemet? Eller er det en infernalsk infektion som farer rundt i kroppen og tager plads i det ene organ efter det andet? - Hold da op hvor jeg håber, vi får et svar, jeg kan blive lidt klogere på.

MEN - lige nu - så kender jeg ham igen den dejlige skurk. Og heldigvis har jeg ferie og kan nyde at være sammen med ham og Caro.Fra slemt til bedre til ikke godt igen

TræningslogOprettet af Majbrit tor, juli 04, 2013 21:11:09

Træt, træt "dreng" igen, igen desværre.

I nat var Louis ok - valgte at være sammen med os, valgte at gå med på morgenluftetur og være sur på de andre hunde, som han plejer, valgte at spise lidt kogt torsk og kunne sagtens gå på benet. Så, alt i alt super - det ligner bedring.

Caro og jeg har været af sted på kursus hele dagen, og Louis har været hjemme sammen med Raoul. På vej hjem kom besked fra dyrlægen "blodprøven er normal, det er ikke Borrelia, men fortsæt kuren og vi tales ved i morgen aften" Da jeg kom hjem, kom Louis ud og logrede og bød på den måde Caro og jeg velkommen hjem. Jeg SMS'ede til doktor dyr at situationen var ok, der var fremgang.

Så gik vi en tur - og det blev en ret kort tur. Louis gik så langsomt - orkede faktisk ikke. Hjemme igen fik han tilbudt kogt rødspættefilet med lidt tørkost og Husk i - nej tak. Han valgte at lægge sig under hækken - igen væk fra os andre. Jeg har fået "nødet" en kogt rødspættefilet - uden andet - i ham, og det er det. Vi er tilbage på det dårlige spor. Godt at jeg skal tale med dyrlægen i morgen aften, for det her er ikke ok.

Bagbenet er øjensynligt ok, men der er mange mærkelige ting i hans adfærd. Fit for fight er han bestemt ikke.

Øv, øv og atter øv

TræningslogOprettet af Majbrit tir, juli 02, 2013 15:50:49

Så er Louis rigtig dårlig. Den korte udgave er følgende:

Sidste søndag begyndte han at kaste op - skummende opkast med lidt blod. Jeg mistænkte ham for at have ædt et dyr af en slag, da han stak af på vores gåtur lørdag, men jeg er ikke sikker på det. Hele sidste uge var ok, han var klar til træning, gåture og i fint humør. Lørdag nat begyndte det så igen. Opkast flere gange i løbet af natten - Raoul var alene med ham og han fortalte, at de havde gået tur flere gange om natten, da Louis gerne ville ud. Søndag ringede jeg til vagtdyrlægen, som anbefalede mig at se tiden an. Louis drak men spiste intet, havde tydeligvis kvalme for han savlede og smaskede og kastede i nogle tilfælde vandet op igen. Mandag samme billede og i dag tirsdag morgen kunne han ikke støtte på venstre bagben. Tid hos dr. Dyr klokken 12.30 og der var vi så i to timer. Louis blev røntgenfortograferet - tydelidvis irriteret tyktarm, men ikke noget fremmedlegeme. Mærkelig hævelse i benet - umiddelbart uforklarlig, men et irriteret led kunne være en konsekvens af den Borrelia, som dyrlægen var ret sikker på, ville findes. Infektionstal i blodprøven var på 91,4 - skal normalt være mellem 0-20. Endeligt svar på blodprøve i forhold til Borrelia vil vi først få torsdag. Afføringsprøver gav ikke mening - Louis lækkede på gulvet i klinikken, og der var ikke meget ud over blod at hente i den prøve.

Nu er han så på Ronaxan i 10 dage, dipertum til tarmen i 10 dage og lidt "husk" agtigt til den mad jeg forhåbentlig får i ham senere.

Hvor er det bare øv. Man bliver altså så ked af at have en hund, der bare har det så skidt. Særligt er det også at se Caro - hun springer ikke ind i hovedet på ham, men kan finde på at lægge sig ved siden af ham. Louis lægger sig helst for sig selv, han vælger også os fra både om dagen og om natten. Håber virkelig på bedring.

Næste »