Caro

Caro

Caro

Bloggen vil være en slags træningslog for Caro.

Der vil også være andre historier, men fokus vil være på de opgaver og udfordringer, vi møder i forbindelse med træning.

Caro bor sammen med Louis vores Kooiker han. Louis har også en træningsblog www.Louis.Koimara.dk

She's got the look

Liv og levnedPosted by Majbrit Sun, February 12, 2017 11:32:04
Når hun har blikket, og vi kan fastholde kontakten hele banen - ja, så er hun altså en drøm at gå rally med. Hun er glad, hun er med og så er vi sammen om lige netop det projekt. At være i boblen - tror jeg nogen kalder det. Det er heldigvis sådan, at lige netop den oplevelse får vi langt oftere nu end tidligere, og den gør en verden til forskel.
Er vi ikke der fra starten af banen, har jeg rigtig svært ved at få hende "fanget ind". Momentvis er der kontakt, men hun flakker i blikket, og er nu begyndt at gø. Lige nu tolker jeg den adfærd som en stres adfærd skabt af mange forskellige ting. Ved gårsdagens to rallyprøver var der allerede forskel i set-up'et. Jeg havde valgt at tage Caros bur ind, og hun sad roligt og ventede mens jeg gik banegennemgang. Fin kontakt på banen - noget gøeri til sidst, som dommeren tolkede som et ikke insisterende og plagende gøeri, men som glæde. Jeg var så super tilfreds med præstationen og ikke mindst kommentaren fra Conni, som var dommer, "Hvad er der lige sket for jer?" Dejligt, når nogen af dem som kender os godt, rent faktisk kan se en progression.
Søreme om ikke vi blev nummer 2 med 97 point. Nummer 1 var Super Champ - så første Super Champ cert er sat på plads i bogen. Stor var min glæde, og igen må jeg sige - stor glæde hos alle de andre også. Til stadighed bliver jeg så positiv overrasket over den gode spirit der udvises - ja vi konkurerer, men alle kan i den grad glædes på andres vegne. Jeg tror, det er en ret så væsentlig faktor i forhold til, at vi er så mange der hænger på i den sport.
Nå, der var altså lang tid til næste prøve. Vi gik tur, vi kørte en tur, vi sad og hvilede i hallen - og der var fly forbandet koldt - og ventetiden blev vist en del over tre timer. Caro kom i bur for at hvile - men ved næste banegennemgang kunne jeg høre hende brokke sig over det. Jeg synes ikke selv, min attitude var anderledes, men jeg er sikker på, at hun var endt i et overgear af en slags og en sjov bane med tunnel og spring satte gang i hende. En del ommere, gøeri og manglende præcision kom til at præge denne gennemgang. Vi endte dog på 85 point og en samlet 3. plads.
Samlet set en rigtig god dag og som altid er det en fest at være til prøve hos Sydkysten Hundeskole. Der er god stemning, god tid, præmier til alle og super dejligt at møde alle hundetosserne og i går, to meget forskellige med rigtig gode baner.
Og hvad har jeg så lært nu. Af de faktorer jeg selv kan gøre noget ved, kan jeg se, hvor meget det betyder, at jeg kan banen så godt som muligt, så jeg kan have kontakt med Caro hele tiden. Jeg kan se, at min tillid og ro påvirker hende positivt. Jeg skal være ekstrem tydelig med min signalgivning, for den læser og hører hun, når hun er på.
Jeg skal træne udholdenhed og finde måder at give Caro mere selvsikkerhed på, så hun ikke stresser unødigt op.
Jeg tænker rallyprøverne som sådan en slags standpunktskarakter og bestemt også en træning i at gå til prøve. Men det er dagsformen på dagen der afspejles. Alt i alt må jeg sige, at jeg synes hun gør det godt i en ny og langt sværere klasse - det er dejligt at træne videre med den oplevelse.