Caro

Caro

Caro

Bloggen vil være en slags træningslog for Caro.

Der vil også være andre historier, men fokus vil være på de opgaver og udfordringer, vi møder i forbindelse med træning.

Caro bor sammen med Louis vores Kooiker han. Louis har også en træningsblog www.Louis.Koimara.dk

Vi sprang lige ud i et weekendkursus

Liv og levnedPosted by Majbrit Sun, May 28, 2017 21:32:19
Caro og jeg har været på Rally weekend kursus - hos DcH i Brædstrup. Karen S. Ulrich var instruktør på kurset - og YES - det var godt. Repetition af grundtræning og af de kernekompetencer der hører til udøvelse af Rally. Fokus på flow og præcision - nørdetræning og repetition af, hvordan hunden lærer. Belønninger: hvordan, hvornår og hvorfor og lidt om empowerment. Praktiske træningspas med god feed back.
Jeg synes altid, jeg er og har været heldig med deltagelse i rally kurser. Det, der gjorde dette anderledes var, at få teori og praksis i en sammenhæng og få lov til at fordybe sig i to dage. Det kan jeg ikke mindes, at jeg har haft mulighed for tidligere, og hold da op, hvor har jeg nydt det.
Også det, at tage af sted, til et helt nyt sted, med nye og ukendte andre kursister. Det i sig selv er også en oplevelse og som sædvanlig en dejlig oplevelse - for som altid, er det engagerede mennesker man støder på i et trænings set-up.
Så nu springer vi til den videre træning- med endu engang lidt mere i rygsækken.


Meget og mange gear

Liv og levnedPosted by Majbrit Sat, May 20, 2017 18:50:29
Dagen bød på en tur til rallyprøve i Årslev med begge banditter. Tidligt op og af sted.
Og gear, ja bilen blev pakket i går med telt, sofa (overvejer en 3-personers), tæppe, bur og pude til Louis og til morgen yderligere køletaske, træningstaske og termokrus. På vej til Fyn lidt ærgerlig over at regntøjet ikke var med. Aldrig gå ned på udstyr - husk!
Caro skulle på først i Championklassen med mega mange deltagere. Desværre fik jeg ikke lavet nogen aftale med nogen om at få filmet vores prøve. Fint set up i teltet, luftning inden, hvor det, der skal klares, blev klaret. Gode godbidder og fornuftig opvarmning. God og spændende bane - dog med hadeøvelsen p.t. - sit - dobbeltspring - ro - tilbagespring - sit. Sjældent at lige den, sidder i skabet. Det gjorde den så i dag. Vores nye set-up klappede ikke helt som det skulle. Caro blev sat af, blev kaldt ind, var ikke klar, derefter en rundtur, dommeren sagde værsågod, jeg fik ikke tydeligt startmeldt, hvilket gjorde, at jeg blev lidt usikker - for var jeg nu gået uden at få lov!!!!, men der var blevet sagt værsågod og "tankemylder". Lige den tøven, der kan gøre vores start dårlig. Nå, om det var forklaringen, eller der var en anden begrundelse, ved jeg ikke. Caro startede i hvert fald i meget lavt gear - ikke bak - men nærmest gearet før frigear, hvis et sådant findes (en slags slowmotion gear). Det betød hængeri i første øvelse - en dobbelt tysker - så en synkron venstre om - så bakke tre skridt på højre side (her mener jeg, at det gik flot, som det har gjort de sidste gange) - og så gik det ganske pænt derudaf med god fart og passende gear. Usending til kegle - hun blev - måske der røg et point eller tre for uro i positionen, men hun blev - Yes. Lige et par skilte mere og så kom vi til nr 88 - som altså sad i skabet i dag, men som også fik Caro op i et "overdrive" - et gear der slet ikke giver arbejdsro. Det kom lidt på plads, men skilt 85 - championklassens bak - fik det hele til at køre lidt op igen. Næstsidste skilt var 90 - sit i gang gå rundt på højre side - der blev det for meget, og alt for lidt rutine at trække på - så der smed vi 13 point. Jeg synes faktisk, hun gjorde det så godt, så processen er jeg tilfreds med. Vi skal arbejde med, at blive enige om hvilke gear, vi skal vælge. Ingen tvivl om, at større rutine og sikkerhed i øvelserne på højre side, vil hjælpe med til at foretage det valg. Resultatet på de 79 point i dag er ikke voldsomt. Der er plads til forbedringer , og måske vi skal enes om at indføre automatgear, så farten bliver tilpasset de opgaver vi skal løse, for så skal hverken Caro eller jeg bestemme over det, og måske er vi sådan nogle bestemmere begge to.Dokumentation

Liv og levnedPosted by Majbrit Mon, May 01, 2017 21:44:12
Har fulgt opfordringen til at få filmet vores rallyprøver - det er super godt, så tak til Anita og Annette som optog søndagens Rallyprøver i Roskilde.
Dejligt at være ude på græs igen. Vores set-up med telt og sofa fungerer perfekt. Caro er helt klar over, hvad der skal ske, så hun ligger i sofaen og ser på banegennemgang uden lyd - det er suverænt. Derfor bilder jeg mig ind, at hun er helt med på, hvad vi nu skal til at lave.
Det ser så imidlertid ud til at knibe med den del, når vi skal til at gå bane. Selv om vi arbejder med en ny start, der ganske vist er i sin vorden, så ser det unægteligt ud som om Caro er noget desorienteret indledningsvis, men skilt 5 eller 6 bringer hende tilbage til "Nåååå, det er rally vi laver".
Så, mere opvarmning og lige is i maven inden jeg melder klar. Det må prøves næste gang.
Der er lange passager, hvor hun faktisk går rigtigt flot, og det er dejligt at se.
Så er der de øvelser, som ikke er helt i skabet, og de skal selvfølgelig trænes.
Og så er der mine arme og hænder, der skal "generaliseres" - jamen, de farer jo af og til rundt, og er det dem hun følger, ja, så kan jeg godt se, at det kan gå hen og blive ret så svært.
Masser at arbejde på - men heldigvis også masser at glæde sig over.
Igen var prøveresultat 2 bedre end 1.

En svale gør ingen sommer - gør to?

Liv og levnedPosted by Majbrit Sat, April 22, 2017 15:32:46
Ja, hvornår er det egentlig, at man kan generalisere?
Caro har det sådan, at 45 min træning rækker, så er hun træt. Hun er også træt om aftenen. Faktisk går hun i seng omk kl 20.00, og i modsætning til Louis, går hun ofte i seng i løbet af dagen eller går for sig selv. Derfor kalder vi hende Maude, for hun ved også, hvordan hun synes, tingene skal være. I virkeligheden en lidt skrøbelig fremtoning men egentlig en dame, der ved, hvad hun vil. Nu har hun fået et nyt halsbånd med røde stjerner på og er blevet god til at løfte poten på kommandoen "Rød Front". Matador's Maude trådte jo lidt i karakter, da hun handlede politisk. Nå, men nok om det, det er rally prøver, det her skulle handle om.
Caro har på det sidste været til en del dobbeltprøver. Det gjorde vi ikke tidligere, da jeg tænkte, at hun ikke var udholdende nok. Men det har vist sig, at hun langt de fleste gange går prøve to væsentlig bedre end prøve et. Og det er da værd at tænke over.
En ny ting i vores starter er, at vi begynder prøven/kontakten uden for banen, og vi gør ikke ret meget ud af start skiltet. Det er på ingen måder et færdigt koncept endnu , men det er ved at tage form. Det skal nok blive godt. Måske skal hun, som den langsomme starter hun er, varmes noget mere op, end jeg tidligere har troet - det skal prøves.
Vores anden prøve sidste onsdag og i dag gik vi til 90 point. Det tænker jeg faktisk er vores standpunktskarakter p.t., hvis man kan lave den sammenligning. Men når vi når det pointtal, og jeg ser tilbage på de prøver, synes jeg, at vi har vi haft et godt samarbejde på banen - der har periodisk været åbne kanaler, sådan at signaler og kommandoer er gået ind, formentlig fordi der er afgivet på en ordentlig måde. Jeg vil ikke sige, at der ikke skal arbejdes på banen - fair nok - men en større sikkerhed i øvelserne, et bedre følge på den ene og den anden side og en helt åben "kanal", vil gøre det kønnere og lettere at få klaret banen sammen.
Så;
Starter, flow, sikkerhed i positioner i trænings- og konkurrencesituationen, måske mere opvarmning?, længere udholdenhed og gerne mere generalisering for os begge. Fokus på kommunikationen afsender-modtager, det er træningsfokus det næste stykke tid.
Billedet er fra forleden, hvor Caro slog sig til ro sammen med mig, helt åben og opretstående kanal - så hyggeligt.


Fornøje-nøje-misnøje

Liv og levnedPosted by Majbrit Tue, March 14, 2017 22:21:49
Det var så sandelig en fornøjelse at holde mini ferie på Bornholm i 5 dage. Fornøjeligt fordi det var det smukkeste vejr, og så tager øen sig altså meget flot ud, fornøjeligt fordi jeg var i godt selskab sammen med Annie, Jan, Huni og Caro i vores lejede sommerhus, fornøjeligt fordi Caro og jeg var tilmeldt tre rallyprøver i Hønsehuset arrangeret af DKK kreds 8 - super flot arrangement, fornøjeligt fordi vi endnu engang fik hilst på gode hundevenner og fornøjeligt fordi vi fik trænet hunde, gået gode ture, spist dejlig mad, fik et (måske to) godt glas vin og øl og i det hele taget brugte tid på det, vi havde lyst til.
Vores rallyprøver var jeg ikke helt tilfreds med. Anita havde gjort sit bedste for at lave tre meget afvekslende baner. Baner der var gode og meget forskellige. Vi bestod alle tre prøver, men det var så også det. Vi måtte nøjes med ret få point. Det var ikke de samme fejl, der gentog sig - vi spredte os over:
Fører læser og går meget omhyggeligt et skilt forkert både under banegennemgang og til prøven!
Vi misser en øvelse og laver den om og misser den igen - dyrt!
Caro begynder at gå banen når Anita siger "Værsågod" - fører var bare ikke helt klar!
Og så det løse - der, hvor det i 1 point fradrag viser sig, at vi ikke helt er samarbejdende i forhold til at gå baner!
At det manglende samarbejde giver sig udslag i en noget presset og hektisk gennemgang fremfor en med et godt flow og ro (uden feberredninger).
Misnøje fører det ikke til. Jeg har heldigvis stadig en glad hund, som gerne vil arbejde og gerne vil gå baner. Vi har haft en god træningstime hos Johanna i dag, hvor der så belejligt var tid til reflektion med efterfølgende fokus på indsatsområder og strategi.
Og, tilbage til fru Larsen som her til aften skriver:" Op på hesten igen fru B og hold fokus på det, der virker" (så, noget misnøje har nok været luftet på øen)
Nå, ja, tak for det, for det har jeg da næsten glemt.
Et enkelt eksempel fra en af prøverne skal lige nævnes i den anledning;
Tre skilte i træk med bakkeøvelser - to skridt bakke - bakkeøvelsen fra Championklassen - og tre skridt bakke - dem klarede vi sgu!!!!!! smiley

OK fint

Liv og levnedPosted by Majbrit Sun, March 05, 2017 14:11:23
Det var ikke i dagens rally prøve vi havde det helt intense samarbejde Caro og jeg - men set i forhold til vores sidste uofficielle prøve og ikke helt tilfredsstillende træningstimer på det sidste, så er jeg i dag ok tilfreds, jeg synes, hun gjorde det godt.
Fristende 8-tal, som har været en stor udfrodring for os, klarede vi i dag. YES. To bakkeøvelser, tre skridt på højre og den særlige bakkeøvelse med sit og bak på venstre, dem klarede vi i dag. YES.
Noget uro og noget gøeri men ikke ukontrolleret. YES.
To ommere. En særlig sindrig konstruktion af en spiral - hvor skilt og kegle ikke var et - den røg jeg i og måtte lave om. En skift side foran med sit - den har drillet et stykke tid, mærkeligt, for den har bare siddet i skabet før. Urolig i position - tja, det var keglen i dag, hun kan ikke li' når jeg går fra hende. Og så var der et par langsomme reaktioner.
En kommentar fra tilskuerpladserne som jeg vil tage med mig er, at jeg slet ikke roser hende undervejs. Det er rigtigt. Den del har jeg lige skruet ned for, for at få lidt ro på gennemgangen. Jeg tror, hun regner med, at der med rosen følger en godbid, og det giver så anledning til en insisterende plagende adfærd. Men, det må da tages med i træningsovervejelserne - og forskellige systemer må afprøves.
Igen og som altid hyggeligt at være af sted, at møde de andre "tosser" - der også står op kl 5 søndag morgen for at køre til Sorø og være fremme til banegennemgang klokken 8.00.
Nu ser vi frem til lidt ferie med meget indbygget hunderi og prøver på Bornholm sammen med vores gode træningskammerat Annie. Det kan kun blive godt.


She's got the look

Liv og levnedPosted by Majbrit Sun, February 12, 2017 11:32:04
Når hun har blikket, og vi kan fastholde kontakten hele banen - ja, så er hun altså en drøm at gå rally med. Hun er glad, hun er med og så er vi sammen om lige netop det projekt. At være i boblen - tror jeg nogen kalder det. Det er heldigvis sådan, at lige netop den oplevelse får vi langt oftere nu end tidligere, og den gør en verden til forskel.
Er vi ikke der fra starten af banen, har jeg rigtig svært ved at få hende "fanget ind". Momentvis er der kontakt, men hun flakker i blikket, og er nu begyndt at gø. Lige nu tolker jeg den adfærd som en stres adfærd skabt af mange forskellige ting. Ved gårsdagens to rallyprøver var der allerede forskel i set-up'et. Jeg havde valgt at tage Caros bur ind, og hun sad roligt og ventede mens jeg gik banegennemgang. Fin kontakt på banen - noget gøeri til sidst, som dommeren tolkede som et ikke insisterende og plagende gøeri, men som glæde. Jeg var så super tilfreds med præstationen og ikke mindst kommentaren fra Conni, som var dommer, "Hvad er der lige sket for jer?" Dejligt, når nogen af dem som kender os godt, rent faktisk kan se en progression.
Søreme om ikke vi blev nummer 2 med 97 point. Nummer 1 var Super Champ - så første Super Champ cert er sat på plads i bogen. Stor var min glæde, og igen må jeg sige - stor glæde hos alle de andre også. Til stadighed bliver jeg så positiv overrasket over den gode spirit der udvises - ja vi konkurerer, men alle kan i den grad glædes på andres vegne. Jeg tror, det er en ret så væsentlig faktor i forhold til, at vi er så mange der hænger på i den sport.
Nå, der var altså lang tid til næste prøve. Vi gik tur, vi kørte en tur, vi sad og hvilede i hallen - og der var fly forbandet koldt - og ventetiden blev vist en del over tre timer. Caro kom i bur for at hvile - men ved næste banegennemgang kunne jeg høre hende brokke sig over det. Jeg synes ikke selv, min attitude var anderledes, men jeg er sikker på, at hun var endt i et overgear af en slags og en sjov bane med tunnel og spring satte gang i hende. En del ommere, gøeri og manglende præcision kom til at præge denne gennemgang. Vi endte dog på 85 point og en samlet 3. plads.
Samlet set en rigtig god dag og som altid er det en fest at være til prøve hos Sydkysten Hundeskole. Der er god stemning, god tid, præmier til alle og super dejligt at møde alle hundetosserne og i går, to meget forskellige med rigtig gode baner.
Og hvad har jeg så lært nu. Af de faktorer jeg selv kan gøre noget ved, kan jeg se, hvor meget det betyder, at jeg kan banen så godt som muligt, så jeg kan have kontakt med Caro hele tiden. Jeg kan se, at min tillid og ro påvirker hende positivt. Jeg skal være ekstrem tydelig med min signalgivning, for den læser og hører hun, når hun er på.
Jeg skal træne udholdenhed og finde måder at give Caro mere selvsikkerhed på, så hun ikke stresser unødigt op.
Jeg tænker rallyprøverne som sådan en slags standpunktskarakter og bestemt også en træning i at gå til prøve. Men det er dagsformen på dagen der afspejles. Alt i alt må jeg sige, at jeg synes hun gør det godt i en ny og langt sværere klasse - det er dejligt at træne videre med den oplevelse.Har man hørt en loppe gø?

Liv og levnedPosted by Majbrit Sat, December 31, 2016 17:08:38
Ja, det har jeg så i dag. Hvorfor man sagde sådan, da jeg var barn, ved jeg faktisk ikke. Måske var det noget med, at børn og unge ikke skulle blande sig alt for meget. Og, er det sådan, passer det faktisk meget godt på en af dagens prøver, hvor Caro blandede sig på en hidtil uhørt måde.
En meget hurtig status for 2016 i forhold til Caro og rally. Sidste nytårsften var Caro oppe i Rally Championklassen for første gang - hun fik en IB. Så blev konkurrencer og træning sat på stand by, da hun blev parret i februar og fik et dejligt kuld hvalpe i begyndelsen af april. Da de var flyttet til nye dejlige familier, flyttede vi til Farum - fra hus til lejlighed, og så gik vi i gang med træningen igen i løbet af efteråret. Hun er meget lidt forudsigelig at arbejde med - i en af dagens prøver blev vi trukket for gøeri!!! Og hun gøede så meget - så 1 points træk var vist nådigt sluppet. Hun gik til gengæld en flot første bane - fed feed back lydende på "det var super flot" fra mange af dem, der kender os. Og dommerens feed back fra anden bane var rigtig god - "dejlig arbejdsivrig hund". Men det har jeg jo aldrig prøvet før - har nemlig haft en "hænger" - så det bliver spændende at få set nærmere på.
Jeg synes, hun gør det super, og jeg synes, det er så sjovt at arbejde med hende, og de udfordringer der er.
I Farum, har jeg for mig selv genoptaget et initiativ - nemlig motionscentret. Der stødte jeg på en plakat, hvis tekst jeg har tænkt mig, skal være mit bonmot for det kommende år

Rigtig godt nytår til jer alle - jeg glæder mig til at følge jer i 2017Next »