Caro

Caro

Caro

Bloggen vil være en slags træningslog for Caro.

Der vil også være andre historier, men fokus vil være på de opgaver og udfordringer, vi møder i forbindelse med træning.

Caro bor sammen med Louis vores Kooiker han. Louis har også en træningsblog www.Louis.Koimara.dk

A Capella Rally

Liv og levnedPosted by Majbrit Sun, June 24, 2018 17:53:50
Hold da ellers op for en oplevelse i dag. To rally prøver i dag. Planer om at bruge den nye strategi, hvis alt gik som det har gjort igennem lang, lang, lang tid.
Men det gjorde det så ikke - hverken på den ene eller anden måde.
Jeg er altid i ret god tid, som i ALTID.
I går tænkte jeg, at 45 min før prøven begyndte med banegennemgang, var et super tidspunkt at nå frem på. Uret blev sat, og her til morgen havde jeg kun oplevelsen af, at alt gik, som jeg havde planlagt. Den oplevelse sad stadig i kroppen, da jeg ankom til Løserup og kunne se en af banerne umiddelbart inden jeg parkerede. Det så faktisk ud som om, at de gik banegennemgang!!!! Var de begyndt uden mig??????
Der gik faktisk et stykke tid, før jeg fandt ud af, at jeg var en time bagud i min planlægning - OMG.
Vi fik lov til at aflevere bog, komme på som den næstsidste ekvipage, og så gik jagten på banen på papir, som nogen havde set "en eller anden gå med". Vi fandt banen på papir, så et par stykker gå bane og så skulle vi på. Caro var noget hængende. Faktisk er det sådan, at hun som regel skal aflevere noget, når vi har kørt, og inden vi går i gang. Selv om vi gik lidt rundt inden, kom der ingen afleveringer, og jeg tænkte - hvis hun skider på banen - så ved jeg ikke, hvad jeg gør. Man dør nok ikke af det - men!!!!
Det gjorde hun så ikke. Vi kom faktisk igennem med 86 point og en noget forvirret fører undervejs. Der røg 13 point på et skilt, og som Amanda sødt sagde, langt senere på dagen (for ikke at forstyrre prøve 2 - og så mange tak), "Tja, hvis nu du ikke havde smidt 13 point på et skilt, så kunne det jo have været 99 point!" Men lad mig sige - tilfreds var jeg. Kan vi lave 86 point uden en banegennemgang, så må vi sgu ha' lidt på rutinen.
Prøve 2 tænkte jeg - hmmm svær bane (under banegennemgang). Ved skilt to lavede Caro en af unoderne - på vej ud til kegle, var der lige noget, der så spiseligt ud - så ekstra kommando og træk for snus. En ommer - desværre en 3 skridt bakke som ellers er ved at blive ok - og så kørte det ellers bare. Wauuu, hun var god. Banen sluttede med en hel del stationære øvelser med sit - så Caro fik slet ikke mulighed for at sætte ind med "slutspurten" - hun holdt sig i "skindet", og vi kom i mål uden at bruge den planlagte strategi = "stop op - ro på - kontakt - fortsæt".
Fantastisk god oplevelse i dag.
Og så - fantastiske dommere, sekretærer og tidtagere - der gør det muligt. Tak for det. Tak for en smuk buket som måtte uddeles i hver klasse. Vi fik buketten hos Conni, fordi jeg var så glad - og så rigtigt set - det var en "over the top" oplevelse i dag - og lad mig sige det her - vi (jeg) trængte i den grad til en sådan oplevelse.
Vi skal fortsat træne med vores nye strategi - træerne vokser ikke ind i himlen.
Vi skal ikke til officielle prøver foreløbig. Men, hvor er jeg glad for dagen i dag, så anderledes den end har været.
Jeg håber og ønsker at dette var dagen, hvor koden til de dårlige prøveoplevelser, blev knækket, og hvor vi sammen kan finde en god rytme.
A Capella - har jeg ikke nerver til - men for "futten", lige nu er det altså en sjov historie.


60+ - nå nej 6+ og "De Go'e Cigarer"

Liv og levnedPosted by Majbrit Fri, June 08, 2018 20:23:26
Altså, tænk sig - næsten et halvt år uden blogindlæg - og det er ikke fordi, vi er holdt op med at træne.
Rally
Her træner vi fortsat og nu med en ny strategi. Mange, mange træningsgange og prøver med en hyper aktiv Caro - med gø, plageri og totalt "køren op". Jamen, det nytter jo ikke - det fører ingen steder hen, koster mange prøvepenge, mange ærgelser, mange frustrationer hos både mig og Caro, og nu har vi været der for længe. Som tidligere skrevet MADS (mere af det samme) er en uvirksom strategi.
Ny strategi
Vi har trænet tricks og LP ved siden af Rally. Vi har fået færdighedsprøve 2 i hus med godt resultat = 4,4 og en LP 1 titel med 176,5 point. Super godt gået lille frk. Caro. Det, at træne andet, har betydet så meget for Caros motivation, men desværre også et udtalt behov for belønning - når det passer Caro!!!
Men pyt, jeg er så glad for, at hun er super motiveret - nu skal vi bare lige finde en knap, hvor jeg kan skrue op og ned :-)
Rally strategien har været undervejs et stykke tid - dels hos Johanna træning, hvor mottoet har været "Det skal være sjovere i ringen end uden for" = stop jagten på belønning og dels hos et kursus hos Helle Palm - hvor vi aftalte, at Caro's plads er så super fin, så jeg må stoppe op og få ro på hende i plads og righty - som det hedder hos os.
Det kommer helt sikkert til at koste nogle IB'ere - men dem er jeg forberedt på - "kombardu".
Ny disciplin
Sammen med min træningsmakker siden oktober 2010 Fru Larsen, har vi nu kastet os over noget nyt. Fru Larsen kalder det 60+, men nu er hun også en ældre kvinde - faktisk et halvt år ældre end mig - så jeg væbner mig med tålmod og fortæller hende, at det hedder 6+, nåååå ja, siger hun så. Men der er sgu gang i den gamle og "svung" i hofterne, så jeg skal ikke klage. Vi har det altså vældig sjovt og vores to banditter, Caro og Huni, arbejder så fint sammen. Det gør vi også, så vi glæder os så meget til at debutere den 30.6. til HTM arrangement hos Sydkystens Hundeskole - vores rigtig gode, gamle "Nørdekammerater".
Så, alt i alt - vi har og har haft træningstravlt - men noget, ville vi gerne holde lidt for os selv.

Giv agt!

Liv og levnedPosted by Majbrit Sun, December 31, 2017 15:38:07

Hver gang jeg kører til Herringløse passerer jeg dette skilt. Det er det eneste sted i landet, jeg har set det, men det siger måske mere om mig, end om skiltets udbredelse. Det er dejligt at blive advaret om en kommende nedtur - for, det er vel en advarsel om ikke at flyve over toppen.
I morges, på vej til rallyprøver, måtte jeg lige tage et billede af det. Og jo, det var meget mørkt. Stod op kl. 5.30 for at være klar i Herringløse ca 7.30.
Det skal man altså kun fortælle til de andre "hundetosser" - mennesker uden den passion, tror man er lettere debil med sådan adfærd en Nytårsaften.
Nogle gange har jeg beskrevet træningen med Caro som lidt op ad bakke, to skridt frem og et tilbage og ja, det har ikke altid været helt nemt at få øje på progressionen.
Jeg synes faktisk, den er til at få øje på nu. Bevares, vi har ikke nået toppen endnu, men det har jeg en tro på kommer. Jeg har i større udstrækning en oplevelse af, at vi rent faktisk samarbejder på banen. En oplevelse af, at Caro synes, at det er sjovt at arbejde sammen og gerne vil være med. Vi har masser af plads til forbedring. De næste tre måneders træning er planlagt i store træk - med kurser, selvtræning, fokuspunkter og prioritering af, hvilke prøver jeg gerne vil deltage i med Caro - men også Louis er tænkt ind her.
Jeg har oplevet, hvor meget det betyder for Caros motivation, at jeg træner forskellige ting. Så, nu spreder vi os over rally, LP og færdighedsprøve.
Det er en stor fornøjelse at træne med dem begge - de har altid lyst til træning, så der er i hvert fald ikke noget at klage på her, det er bare at komme i gang.
Så er der lige den del, jeg skal blive bedre til - systematik og dokumentation. Skrive, reflektere og filme - skrive, reflektere og filme, ..........
Da det er dagen til den slags store beslutninger, så tør jeg godt skrive det, for det er min intention at sætte ind her.
Man tror det ikke muligt, men en stabil fremtidig bakke hører med til indsatsområderne :-))))))


Ja, jeg lytter, alt hvad jeg kan

Liv og levnedPosted by Majbrit Sun, December 03, 2017 19:08:04
Og det gør hun virkelig, den lille bandit. I dag stod den på to rally prøver. Jeg synes virkelig, der er progression. Bevares, kvalifikationer eller certer har vi ikke nået, men to prøver, hvor jeg var tilfreds med vores samlede præstation.
Og kommentarer er der altid plads til.
1.bane var lang. Der var øvelserne, hvor Caro skal blive eller bakke væk fra mig, og det er så svært for hende. Hun var lige på nippet til at gå i "overdrive" - men hun gøede først ved næstsidste øvelse - tjek - det er progression.
Som sædvanlig er det bare så dejligt at få feed back fra hundevennerne på sidelinjen - "det så da godt ud" - " hun gøede først til aller sidst" - de, der kender, de udfordringer man har, kan også se, når noget går bedre eller måske ligefrem godt.
2. bane - en typisk "Oldfruebane". Der er ikke så meget "fikumdik" - der var lydighedsøvelserne sit, dæk og stå under gang - sidste på højre side, bak og bak og bak - ja, der kunne jo godt have været en bak mere i championklassen (men nu skal man jo ikke give fruen gode ideer). Grundighed i øvelserne. Sit, skift side, sit - foran og bag - og det gav faktisk nogle af deltagerne nogle store udfordringer, at de to kom lige efter hinanden. Tulipanen og springvandet kunne da også bringe forvirring. Jeg kan godt lide Oldfruebaner og jeg kan især god lide Oldfruefeedback - man finder hende altid på hundens parti. Caro syntes, at sit under gang - gå rundt var svær i dag, så der smed vi 13 point. Helt ærligt -ØV. Og så er det, at man må gribe i egen barm - da det gik galt første gang, valgte jeg at lave om, og i mit hoved havde hun bare ikke lige slået ørerne tilstrækkeligt ud - så der var alt for lidt hjælp fra mig til Caro - men jeg havde ikke helt fattet, at hun ikke havde forstået øvelsen på det tidspunkt og skulle hjælpes langt mere. Så meget mere tydelighed havde været på sin plads.
Jeg er så tilfreds med dagens to prøver.
Derudover er jeg vildt tilfreds med Caros attitude til prøver. Jeg havde lånt en stol af Lonni (tak), da siddepladser var ret begrænsede - der ligger Caro, mens jeg går banegennemgang og mens alverdens hunde passerer forbi. Nuvel, hun smiler bredt til nogle af de forbipasserende, men det er så det. I den anden prøve lå hun på en bænk og bare lå - gøede nok lige lidt ind i øret på en ung kvinde ved siden af - men altså i forhold til hvordan hverdagen er, er dette helt fantastisk.
Når vi går tur hjemme, hvor begge banditter går fri, er Caro berygtet for at have en sådan "opsynsmandsattitude" - hun farer hen i hovedet på alt og alle, gør og tér sig i det hele taget ikke særligt ok. Tja, en slags bevidsthed om passende adfærd findes der mellem de to flyveører.
En sand fornøjelse at dele en søndag i byen med alle de andre hundetosser og så selvfølgelig CARO

Come back - eller hva' ?

Liv og levnedPosted by Majbrit Sun, October 29, 2017 18:43:50
Ovenstående billeder er fra lørdagens "Hvalpetræf". Dejligt at gense de nu store banditter og rigtigt dejligt selskab, som det også fremgår af det første billede.
Og der har virkelig været noget, at være "hundeglad" over i denne weekend.
I dag har Caro og jeg været til LP1 prøve - en "genoplivet" aktivitet - prøvet en gang tidligere i maj måned 2014. Det er sådan en lidt "Thrown Back" oplevelse. Jeg har aldrig rigtigt "tændt" på lydighedstræningen - men dog trænet det. Caro har nu to resultater i bogen - en 2. præmie med 136 point fra 4.5.14 - 1,5 år gammel - og i dag en 1. præmie med 176,5 point - lidt over 5 år gammel.
Jeg har oplevet, hvor meget variationen i træningen betyder for Caro. Nogle gange utroligt, at man skal så meget igennem for at forstå, hvad der giver god mening.
Rally er stadigvæk vores (MIN) yndlingssport men:
Hvad har givet præcision og opstramning - det har lydighed. Og så selvfølgelig Johannas fokusering på signaler og afslutning. Nogle gange tror jeg, at jeg kan snyde hende, men hun ser desværre alt. Spørgsmålet er så også, hvem jeg egentlig snyder, når jeg sløser med afslutninger, signaler, belønning for bare at komme, snik-snak- støj m.m.
Der må strammes op!
Motivation - tja, Johanna igen - jamen er det sjovt at gøre det samme igen og igen? Næææ, jeg er faktisk ikke vild med det. Egentlig har jeg troet, at det var nok for Caro, jeg har bare glemt at undersøge og udforske. Og det er det faktisk ikke. Hun profiterer så meget af, at vi laver noget forskelligt, så hendes motivation er bare i top, når vi LP'er, rally'er, trick'er m.m.
Og forstyrrelser.
I dag var der skud i skoven, da vi skulle til prøve. Jeg ved, at dette skræmmer Caro. Men, jeg havde så meget overskud i dag, at det ikke fik den tanke, at det måske kunne skabe en usikker Caro. Jeg var sikker, jeg troede på hende, og jeg glædede mig til at komme til prøve.
Det, der gik helt galt i vores prøve i dag, var stillingsskiftet. Det kunne vi så grine af - oplevede jeg. Skiftet var stå. Caro bevæger sig hen imod mig. Dæk - Caro går igen hen imod mig - hvorefter Brian siger:, " Så må føreren godt gå det lille stykke vej tilbage til hunden" - der kom jeg til at grine! Så har jeg altså følelsen af, at vi har det sjovt og er ovenpå - hun gør jo sit bedste - og dette rakte bare ikke til en top i denne øvelse.
Men, hun er "fanden, futte mig" rigtig god lige i øjeblikket - og jeg er bare så glad for at arbejde med hende.
I øvrigt tak til Randi for billeder - plejer aldrig at se glad ud - så godt fanget :-)


Nu med "Alter Ego"

Liv og levnedPosted by Majbrit Mon, September 25, 2017 17:11:25
Jo, jo, vi er her endnu - og er faktisk blevet suppleret med et "Alter Ego" aka Fru Larsen.
Da jeg desværre har en rygrad som en vingummibamse, når det drejer sig om mad, slik, vin og Rally prøver - har Fru Larsen taget affære.
Igennem de sidste mange rallyprøver har vi præsteret ret så ringe - Caro stresser op, jeg stresser og og det hele ender i noget ikke særlig kønt rally arbejde og i ikke mange point. Bevares, de fleste gange består vi, men den progression jeg synes, vi skulle udvise - udebliver. Hmmm - det nytter jo ikke at gøre mere af det samme, så for at få brudt et mønster må nye handlinger til. Jeg har besluttet, at det er meget få prøver vi går til. De prøver vi går til, må vi betragte som træning - og fokus skal være på at holde samarbejdet banen igennem uden stress, bjæf og feberredninger.
Ellers arbejder vi med LP og tricks og selvfølgelig stadig med rally momenter.
Og hvordan går det så nu.
Vi er på ingen måde i land med noget, men i vores sidste rally dyst var Caro og jeg da enige om, at vi blev IB'et - i bedste samarbejdsstil - for kontakt havde vi faktisk banen igennem, men et stop var nødvendigt for at fastholde denne.
Og så er der Fru Larsen!
Jeg bliver meget nemt - alt for nemt fristet når jeg sidder og læser, at der mangler lige en eller to hunde i Champion klassen så ......
Selv om jeg ved, at det ikke er flere konkurrencer, der skal til, så kommer jeg såmænd til at skrive "Vi kommer - melder fluks til" Men det er slut nu. Prøvede i onsdags. Og ikke så snart var beskeden skrevet, før det der Messenger pling lød - der stod "Majbrit for helvede". Straks røg jeg i et forsvar der hed "Jamen, vi havde betalt for en LP prøve-prøve som blev aflyst og så ....." Næste besked var en beskrivelse af hvordan man sletter et opslag. Jo, jo, mit Alter Ego holder øje med mig, og tak for det - vi kommer igen, når vi er klar til det.

Vi sprang lige ud i et weekendkursus

Liv og levnedPosted by Majbrit Sun, May 28, 2017 21:32:19
Caro og jeg har været på Rally weekend kursus - hos DcH i Brædstrup. Karen S. Ulrich var instruktør på kurset - og YES - det var godt. Repetition af grundtræning og af de kernekompetencer der hører til udøvelse af Rally. Fokus på flow og præcision - nørdetræning og repetition af, hvordan hunden lærer. Belønninger: hvordan, hvornår og hvorfor og lidt om empowerment. Praktiske træningspas med god feed back.
Jeg synes altid, jeg er og har været heldig med deltagelse i rally kurser. Det, der gjorde dette anderledes var, at få teori og praksis i en sammenhæng og få lov til at fordybe sig i to dage. Det kan jeg ikke mindes, at jeg har haft mulighed for tidligere, og hold da op, hvor har jeg nydt det.
Også det, at tage af sted, til et helt nyt sted, med nye og ukendte andre kursister. Det i sig selv er også en oplevelse og som sædvanlig en dejlig oplevelse - for som altid, er det engagerede mennesker man støder på i et trænings set-up.
Så nu springer vi til den videre træning- med endu engang lidt mere i rygsækken.


Meget og mange gear

Liv og levnedPosted by Majbrit Sat, May 20, 2017 18:50:29
Dagen bød på en tur til rallyprøve i Årslev med begge banditter. Tidligt op og af sted.
Og gear, ja bilen blev pakket i går med telt, sofa (overvejer en 3-personers), tæppe, bur og pude til Louis og til morgen yderligere køletaske, træningstaske og termokrus. På vej til Fyn lidt ærgerlig over at regntøjet ikke var med. Aldrig gå ned på udstyr - husk!
Caro skulle på først i Championklassen med mega mange deltagere. Desværre fik jeg ikke lavet nogen aftale med nogen om at få filmet vores prøve. Fint set up i teltet, luftning inden, hvor det, der skal klares, blev klaret. Gode godbidder og fornuftig opvarmning. God og spændende bane - dog med hadeøvelsen p.t. - sit - dobbeltspring - ro - tilbagespring - sit. Sjældent at lige den, sidder i skabet. Det gjorde den så i dag. Vores nye set-up klappede ikke helt som det skulle. Caro blev sat af, blev kaldt ind, var ikke klar, derefter en rundtur, dommeren sagde værsågod, jeg fik ikke tydeligt startmeldt, hvilket gjorde, at jeg blev lidt usikker - for var jeg nu gået uden at få lov!!!!, men der var blevet sagt værsågod og "tankemylder". Lige den tøven, der kan gøre vores start dårlig. Nå, om det var forklaringen, eller der var en anden begrundelse, ved jeg ikke. Caro startede i hvert fald i meget lavt gear - ikke bak - men nærmest gearet før frigear, hvis et sådant findes (en slags slowmotion gear). Det betød hængeri i første øvelse - en dobbelt tysker - så en synkron venstre om - så bakke tre skridt på højre side (her mener jeg, at det gik flot, som det har gjort de sidste gange) - og så gik det ganske pænt derudaf med god fart og passende gear. Usending til kegle - hun blev - måske der røg et point eller tre for uro i positionen, men hun blev - Yes. Lige et par skilte mere og så kom vi til nr 88 - som altså sad i skabet i dag, men som også fik Caro op i et "overdrive" - et gear der slet ikke giver arbejdsro. Det kom lidt på plads, men skilt 85 - championklassens bak - fik det hele til at køre lidt op igen. Næstsidste skilt var 90 - sit i gang gå rundt på højre side - der blev det for meget, og alt for lidt rutine at trække på - så der smed vi 13 point. Jeg synes faktisk, hun gjorde det så godt, så processen er jeg tilfreds med. Vi skal arbejde med, at blive enige om hvilke gear, vi skal vælge. Ingen tvivl om, at større rutine og sikkerhed i øvelserne på højre side, vil hjælpe med til at foretage det valg. Resultatet på de 79 point i dag er ikke voldsomt. Der er plads til forbedringer , og måske vi skal enes om at indføre automatgear, så farten bliver tilpasset de opgaver vi skal løse, for så skal hverken Caro eller jeg bestemme over det, og måske er vi sådan nogle bestemmere begge to.Next »